Business Internaţional

O familie din Qatar a ajuns cel mai mare acţionar de la Deutsche Bank, panzerul industriei financiare germane

O familie din Qatar a ajuns cel mai mare acţionar de la...
15.07.2016, 16:30 2362

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a anunţat vineri că familia regală din Qatar a cumpărat un număr important de acţiuni şi şi-a majorat participaţia la aproape 10%, scrie Financial Times.

Familia regală din Qatar a sugerat un înlocuitor pentru poziţia vacantă din boardul băncii germane. Familia Al-Thani din Qatar a cumpărat acţiuni la Deutsche Bank în 2014, după ce executivul companiei, Anshu Jain, i-a convins să investească, ca parte a unui program de de strângere de capital, în valoare de 8 miliarde de euro. Această strâgere de fonduri a fost ca un colac de salvare pentru bancă, datorită pierderilor substanţiale pe care aceasta le-a suferit în 2014.

În august a anului trecut familia regală deţinea o participatie de 6,1% la banca germane prin intermediul a două grupuri de investiţii. Creşterea mizei deţinută prin intermediul Paramount Services Holdings şi Supreme universal Holdings înseamnă că familia din Qatar devine acum cel mai mare actionar a Deutsche Bank, înaintea fondului de investiţii BlackRock, care are o participatie de aproximativ 6%.

Cotaţia acţiunilor Deutsche Bank s-au redus la jumătate în ultimul an şi săptămâna trecută a atins o valoare minimă. Acţiunile au crescut cu 0,3% la tranzacţionare la prânz pe bursa din  Frankfurt. Deutsche Bank a declarat că familia regală a venit cu o propunere pentru numirea avocatului Ştefan Simon ca înlocuitor pentru Georg Thoma, care a demisionat din consiliul de supraveghere al băncii în acest an, în urma unei dispute asupra modului în care să se ocupe de scandalurile din trecut ale creditorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO