Business Internaţional

O firmă elveţiană de biotehnologie care dezvoltă un tratament pentru COVID a înregistrat o creştere de 38.000% a acţiunilor în 2020

O firmă elveţiană de biotehnologie care dezvoltă un...

Autor: Eduard Ivanovici

14.12.2020, 16:19 867

Acţiunile companiei elveţiene de biotehnologie Relief Therapeutics, care creează un medicament pentru afecţiunile respiratorii provocate de coronavirus, au crescut cu 38.000% în 2020, potrivit CNBC.

Firma dezvoltă un medicament numit RLF-100, care a fost lansat în urmă cu 20 de ani, însă care poate proteja celulele împotriva virusului SARS-CoV-2.

Preşedintele Relief Therapeutics Ram Selvaraju a declarat că testele vor oferi un rezultat concret în prima jumătate a lunii ianuarie şi a pus creşterea masivă a acţiunilor pe seama dovezilor privind eficienţa pe care a prezentat-o tratamentul în rândurile „pacienţilor altminteri netratabili”.

„În timp ce alţi oameni s-au concentrat asupra infecţiilor minore şi medii, noi ne-am îndreptat atenţia asupra modalităţilor prin care medicamentul ar oferi beneficii bolnavilor aflaţi în stare gravă”, a adăugat Ram Selvaraju.

Rezultatele din primele etape de testare arată că 72% dintre pacienţii cu simptome respiratorii severe au început să îşi revină după ce au fost trataţi cu RLF-100.

Relief Therapeutics avea o capitalizare de 100 de milioane de franci elveţieni la sfârşitul lunii iulie şi, după ce rezultatele a 21 de pacienţi trataţi cu RLF-100 au fost publicate pe 10 august, valoarea de piaţă a companiei a ajuns la 1,6 miliarde. În prezent, valoarea este de 1,34 miliarde de franci.

În plus, creşterea de 38.000% surprinde preţul redus al acţiunilor de dinainte de pandemie, de vreme ce preţul unei acţiuni atinge luni, 14 decembrie aproape 0,42 de franci. Prin contrast, o acţiune a multinaţionalei Roche valorează 306 franci.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO