Business Internaţional

O franciză McDonald’s forţată să plătească jumătate de milion de dolari salariaţilor care au dat în judecată lanţul de restaurante

O franciză McDonald’s forţată să plătească...

Autor: Octavian Calei

23.03.2014, 17:11 522

O franciză a lanţului de restaurante McDonald’s va plăti aproape jumătate de milion de dolari angajaţilor care au reclamat într-un proces juridic faptul că au fost plătiţi deficitar, scrie Reuters.

Suma care va fi plătită este convenită între francizorul care deţine 7 restaurante McDonald’s şi statul american New York. Aproape 1.600 de angajaţi vor primi banii pe care i-au solicitat în instanţă.

Procurorul a arătat că angajaţii de la casierie lucrau înainte şi după intrarea în tură la restaurantele din Manhattan deţinute de Richard Cisneros. Angajaţilor nu li se plătea timpul şi costurile asociate curăţirii uniformelor, nici orele suplimentare lucrate în afară turelor de 10 ore consecutive.

Lisa McComb, purtător de cuvânt al McDonald’s, a spus că francizorul a fost de acord să angajeze un ofiţer care să evalueze corect plata angajaţilor de acum înainte.

McDonald’s se confruntă cu acuzaţii similare aduse în procese în California şi Michigan. Procesele au fost anunţate la o conferinţă de săptămâna trecută a sindicatelor care luptă pentru salarii mai mari în industria fast food. Grupul, care doreşte un salariu de minim 15 dolari pe oră, a organizat greve pe tot teritoriul SUA în ultimii 2 ani.

Câştigul mediu al unui angajat din sectorul fast food este de aproape 9 dolari pe oră în SUA.

Din 1985, McDonald’s a trebuit să plătească suplimentar de peste 300 de ori salarii, datorită încălcării normelor codului muncii din SUA, potrivit CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO