Business Internaţional

O furtună de foc se îndreaptă spre refugiaţi. După ce i-au primit cu braţele deschise, nemţii îşi pierd încrederea în guvern şi vor exilul imigranţilor

O furtună de foc se îndreaptă spre refugiaţi. După...

Autor: Ştefan Stan

15.10.2015, 11:00 5695

Majoritatea germanilor consideră că sunt prea mulţi refugiaţi în ţară şi că Angela Merkel a greşit când a spus că Berlinul se va descurca. Se estimează că aproximativ 800.000 de refugiaţi vor ajunge în Germania anul acesta, potrivit Business Insider.

Conform unui studiu al YouGov, publicat la 13 octombrie, 56% dintre germani consideră că sunt prea mulţi refugiaţi în ţară, cu 10% mai mulţi decât luna precedentă.

De asemenea, acelaşi studiu a descoperitcă încrederea populaţiei în guvernul german vis-a-vis de problema refugiaţilor a scăzut cu 11%, numai 32% dintre respondeţi considerând că Merkel are dreptate când spune că ”Berlinul se poate descurca”.

Numai 19% din germani consideră că ţara poate primi mai mulţi refugiaţi, faţă de 28% în septembrie.

Merkel şi Horst Seehofer, liderul partidului Conservator Bavarez, au opinii divergente în ceea ce priveşte imigranţii. Merkel preferă o politică de ”uşi deschise” în ceea ce priveşte refugiaţii, în timp ce Sheehofer ameninţă că va da în judecată guvernul dacă înlesneşte venirea imigranţilor, mai ales în condiţiile în care Bavaria este principala poartă de intrare în ţară a sirienilor.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO