Business Internaţional

O licărire de speranţă pentru industria auto europeană: Vânzările de maşini înregistează prima creştere de anul acesta

O licărire de speranţă pentru industria auto europeană: Vânzările de maşini înregistează prima creştere de anul acesta

Autor: Eduard Ivanovici

17.10.2020, 08:00 1245

Înmatriculările din Europa au crescut pentru prima dată în acest an, înregistrând în septembrie un plus de 1,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, scrie Reuters.

Numărul de vânzări a ajuns astfel la 1,3 milioane în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Asociaţia Europeană a Liberului Schimb, arată datele Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile.

Cele mai mari pieţe au continentului au raportat rezultate mixte, în condiţiile în care Spania, Regatul Unit şi Franţa au înregistrat scăderi, iar vânzările din Italia şi Germania au crescut. Volkswagen şi Renault au raportat creşteri de 14,1% şi, respectiv, 8,1%, în timp ce vânzările grupului PSA – producătorul vehiculelor Peugeot – au scăzut cu 14,1%.

Companiile auto de lux au înregistrat pierderi luna trecută: Daimler, compania care construieşte modelele Mercedes-Benz, a raportat o scădere de 7,7%, iar vânzările rivalului BMW s-au redus cu 11,9%.

În primele nouă luni ale anului, vânzările din sectorul auto au scăzut cu 29,3%, pe măsură ce măsurile de controlare a pandemiei au închis showroom-urile de-a lungul continentului.

 
AFACERI DE LA ZERO