Business Internaţional

O margaretă de 3 metri ar putea deveni carburantul viitorului

O margaretă de 3 metri ar putea deveni carburantul viitorului

Autor: Catalina Apostoiu

03.09.2016, 16:10 2432

O formă uriaşă a margaretei care poate atinge până la 3 metri ar putea deveni carburantul preferat al industriei germane a biogazului, scrie Bloomberg. Experimentele de pe teren arată că planta are mai multe avantaje faţă de porumb, fiind o plantă perenă, care poate creşte timp de două decenii fără replantare.

Un grup care reprezintă 9.000 de proprietari de centrale de biogaz din Germania spune că Siphie, cum este cunoscută planta în Germania, are potenţialul de a reduce costurile producătorilor de energie verde care utilizează acum porumbul. Industria produce gaze din surse regenerabile cum sunt plantele, care pot fi arse pentru producerea de energie. Industria biogazului din Germania are nevoie de un astfel de impuls.

Vânzările au scăzut anul trecut la 8,3 miliarde de euro, de la 8,4 miliarde de euro în 2014. Industria biogazului estimează o utilizare redusă a Silphie la început, invocând aversiunea fermierilor faţă de riscuri şi pozişia dominantă a porumbului în generarea de energie verde.

Până când Silphie va fi acceptată la scară mai largă, porumbul va continua să domine indutria germană a biogazului, arată Andrea Horbelt, purtătoare de cuvânt a federaţiei din domeniu. Industria biogazului are 43.000 de angajaţi şi furnizează energie pentru 8,3 milioane de locuinţe.

 
AFACERI DE LA ZERO