Business Internaţional

O mică firmă care a prezis Marea Depresiune din 1929 vede recesiune pentru 2015

O mică firmă care a prezis Marea Depresiune din 1929...

Autor: Radu Racu

10.11.2014, 17:16 2815
O firmă mică de consultanţă care a prezis prăbuşirea bursei de pe Wall Street din anul 1929 prognozează acum revenirea recesiunii în 2015, scrie Bloomberg.
 
Analiştii de la Jerome Levy Forecasting estimează pentru anul viitor o probabilitate de 65% ca SUA să reintre în recesiune, conform aceleiaşi surse.
 
"Direcţia spre care trimit toate semnalele economice indică o prăbuşire în 2015", a declarat David Levy, directorul firmei de consultanţă.
 
Previziunile lui Levy contrazic însă opinia generală de pe Wall Street, care anticipează creşteri pentru anii următori.
 
În anul 1929, bunicul actualului preşedinte David Levy a făcut o analiză a indicatorilor economici de pe Wall Street şi şi-a vândut toate acţiunile până la crahul din octombrie.
 
Mai recent, aceeaşi firmă a avertizat că bula imobiliară şi amploarea creditelor subprime vor genera o nouă criză. A devenit oficial în 2008, după căderea Lehman Brothers.
 
De data aceasta, David Levy este îngrijorat de expunerea majoră a Statelor Unote peste ocean, în regiuni unde creşterea economică este frânată.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO