Business Internaţional

O nouă companie dă afară mii de angajaţi. „Acum este timpul să acţionăm suplimentar, reducând costurile, pentru a ne proteja viitorul şi pentru a dezvolta o afacere profitabilă pe termen lung"

O nouă companie dă afară mii de angajaţi. „Acum...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

10.05.2020, 10:41 257

Reprezentanţii operatorului aerian britanic Virgin Atlantic au spus că intenţionează să concedieze peste  3.000 de angajaţi şi să îşi închidă temporar operaţiunile pe aeroportul Gatwick din Londra, anunţul fiind cel mai recent semn al haosului cauzat de pandemia de COVID-19 în industria aviatică, scrie The Guardian. Cele 3.150 de concedieri planificate reprezintă aproape o treime din forţa de muncă a companiei Virgin Atlantic.

Companiile aeriene din întreaga lume au fost forţate să ia măsuri drastice după ce zborurile au fost anulate, punându-le în pericol modelele de business.

Concedierile de la Virgin Atlantic vin după ce British Airways a anunţat că intenţionează să dea afară peste 12.000 de oameni. Reprezentanţii Virgin au spus că ar putea să dureze trei ani până ce frecvenţa zborurilor va reveni la nivelurile din 2019 şi că trebuie să facă concedieri pentru a supravieţui.

Sir Richard Branson, fondatorul companiei aeriene, a solicitat sprijin din partea statului, dar guvernul britanic nu doreşte să ofere un pachet financiar separat pentru companiile aeriene, în afara ajutorului oferit tuturor întreprinderilor.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO