Business Internaţional

O nouă provocare: Rusia face execiţii cu rachetele cu capacitate nucleară lângă Polonia şi Lituania

O nouă provocare: Rusia face execiţii cu rachetele cu...

Autor: Dorin Oancea

05.05.2022, 10:31 1327

Rusia a anunţat că forţele sale au exersat ieri lovituri simulate cu rachete cu capacitate nucleară în enclava Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania de-a lungul coastei baltice, scrie The Guardian.

Rusia a exersat simulări de "lansări electronice" ale unor sisteme mobile de rachete balistice balistice Iskander cu capacitate nucleară, a precizat Ministerul Apărării într-o declaraţie.

Forţele ruse au exersat lovituri simple şi multiple asupra unor ţinte care imitau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructuri protejate, echipamente militare şi posturi de comandă ale unui inamic fictiv.

După efectuarea lansărilor "electronice", militarii au efectuat o manevră de schimbare a poziţiei pentru a evita "o eventuală lovitură de ripostă", a adăugat Ministerul Apărării. Exerciţiile ar fi implicat peste 100 de militari.

Rusia a plasat forţele nucleare în stare de alertă maximă la scurt timp după invazia Ucrainei, la 24 februarie, iar preşedintele rus Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă că ar putea desfăşura arme nucleare tactice, avertizând asupra unei represalii "fulgerătoare" în cazul în care Occidentul intervine direct în conflictul din Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO