Business Internaţional

O nouă ţară reacţionează la războiul din Ucraina: Macedonia de Nord expulzează şase diplomaţi ruşi. Moscova avertizează că vor fi "consecinţe grave"

O nouă ţară reacţionează la războiul din Ucraina:...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

15.04.2022, 18:51 3534

Guvernul Macedoniei de Nord a anunţat, vineri, expulzarea a şase diplomaţi ruşi, în contextul acţiunilor coordonate ale ţărilor europene ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina, iar Rusia a avertizat că decizia va atrage "consecinţe grave", informează cotidianul Le Figaro.

"Pe baza informaţiilor obţinute de la instituţiile competente, diplomaţii respectivi desfăşurau activităţi incompatibile cu statutul prevăzut în Convenţia de la Viena", a comunicat Ministerul de Externe de la Skopje.

Ambasada Rusiei a catalogat acuzaţiile ca fiind "total nefondate" şi a avertizat că vor exista "consecinţe grave". "Rusia va adopta măsuri, nu neapărat simetrice, dar semnificative, ca reacţie la această măsură", a transmis Ambasada Rusiei.

Macedonia de Nord a expulzat deja alţi cinci diplomaţi ruşi la sfârşitul lunii martie.

Numeroase ţări europene, inclusiv Germania, Franţa, Italia şi Spania, au expulzat aproximativ 280 de diplomaţi ruşi de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO