Business Internaţional

O nouă zi, o nouă tragedie în SUA: Un bărbat înarmat a ucis trei oameni într-un mall înainte de a fi împuşcat de un trecător

O nouă zi, o nouă tragedie în SUA: Un bărbat înarmat...

Autor: Petru Mazilu

18.07.2022, 10:23 69

Un bărbat înarmat a ucis trei persoane într-un mall din statul american Indiana înainte de a fi împuşcat de un trecător, potrivit Reuters.

Un bărbat înarmat a ucis duminică trei persoane când a deschis focul în zona de alimentaţie publică a unui centru comercial de lângă Indianapolis. Ulterior, el a fost împuşcat mortal de un trecător, a declarat şeful poliţiei din Greenwood, Jim Ison.

Alte două persoane au fost rănite în incidentul, care a avut loc în prima parte a serii la Greenwood Park Mall, a relatat Indianapolis Star.

„Adevăratul erou al zilei este cetăţeanul care purta în mod legal o armă de foc în acea zonă de alimentaţie publică şi care a reuşit să îl oprească pe atacator aproape imediat ce a început", a declarat Ison reporterilor.

El l-a descris pe trecătorul înarmat ca fiind un bărbat în vârstă de 22 de ani. Trăgătorul era singur şi avea o puşcă şi mai multe încărcătoare de muniţie, potrivit ziarului.

Poliţia nu a dezvăluit numele celor implicaţi. Cumpărătorii şi angajaţii mall-ului au fugit la auzul focurilor de armă sau s-au ascuns.

O serie de atacuri cu arme de foc comise începând cu luna mai la o băcănie din New York, la o şcoală primară din Texas şi la o paradă de Ziua Independenţei din Illinois au reaprins dezbaterile din SUA privind reglementările legate de armele de foc.

Comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor din SUA va examina săptămâna aceasta o propunere legislativă care ar urma să interzică anumite arme de asalt. Experţii susţin că propunerea nu va trece de Senat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO