Business Internaţional

O platformă turcă de comerţ online a aplicat pentru listarea pe Nasdaq

O platformă turcă de comerţ online a aplicat pentru...

Autor: Bogdan Cojocaru

02.06.2021, 00:00 106

A doua cea mai mare platformă de cumpărături online a Turciei în funcţie de cota de piaţă a aplicat pentru listarea acţiunilor sale pe bursa Nasdaq din New York pe fondul unui val de interes al investitorilor pentru scena înfloritoare a start-up-urilor turce, scrie Bloomberg. Hepsiburada.com, cunoscută oficial sub numele de D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AS, intenţionează să atragă capital de pe Wall Street. Compania face acest pas în contextul dublării veniturilor anul trecut şi după ce un şir de tranzacţii cu companii de tehnologie turceşti a atras un interes internaţional puternic în ultimii ani.

Astfel, Peak, un producător turc de jocuri, a fost vândut companiei Zynga pentru 1,8 miliarde de dolari anul trecut, în timp ce Getir, o aplicaţie de livrări rapide de alimente, caută fonduri într-o rundă care-i poate ridica valoarea la peste 7 miliarde de dolari, de la 2,6 miliarde de dolari în februarie. Trendyol, cea mai mare piaţă de comerţ electronic din Turcia, susţinută de gigantul chinez online Alibaba, este în discuţii cu investitorii pentru noi fonduri care ar putea duce valoarea acesteia la peste 15 miliarde dolari, de la 9,4 miliarde dolari la începutul acestui an.

Hepsiburada.com a angajat Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Bank of America Securities, UBS Investment Bank şi Goldman Sachs pentru a aranja tranzacţia. Compania este deţinută în proporţie de 75% de cele patru fiice ale omului de afaceri Aydin Dogan, fondatorul Dogan Sirketler Grubu Holding (energie, media, industrie, comerţ, asigurări şi turism), din care 24,6% aparţin fondatorului Hanzade Dogan Boyner. Franklin Resources deţine restul de 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO