Business Internaţional

O revoluţie fiscală le aduce angajaţilor bonusuri de până la 1.000 de dolari: Walmart a decis să-şi răsplătească angajaţii după reforma fiscală adoptată în SUA

O revoluţie fiscală le aduce angajaţilor bonusuri de până la 1.000 de dolari: Walmart a decis să-şi răsplătească angajaţii după reforma fiscală adoptată în SUA

Autor: Alex Ciutacu

11.01.2018, 18:39 1730

Compania Walmart a decis să crească salariile angajaţilor la 11 dolari pe oră şi să ofere bonusuri bazate pe vechime, după cea mai mare relaxare fiscală din ultimii 30 de ani din Statele Unite, care avantajează mai multe companii, potrivit Fox Business.

Cel mai mare retailer din lume a spus că această creştere salarială va intra în vigoare începând cu luna februarie. Pe lângă această mutare, compania a decis să mărească beneficiile concediilor de maternitate şi să ofere, o singură dată, un bonus de până la 1.000 de dolari fiecărui angajat, valoarea acestuia schimbându-se în funcţie de vechime.

Peste 1.000 de americani, plătiţi cu ora, vor beneficia de această creştere salarială şi de acest bonus.

Anunţul Walmart vine după o serie de anunţuri asemănătoare din partea unor companii precum AT&T, Wells Fargo şi Boeing, toate acestea promiţând salarii mai mari după ce această lege trece de Congresul controlat de Republicani. Legea prevede că impozitul pe corporaţii va scădea de la 35%, la 21%.

Preşedintele Donald Trump a susţinut că această reducere de impozit va fi benefică pentru muncitori şi va atrage mai multe investiţii din partea companiilor din Statele Unite.

„Suntem abia în primele stagii de asimilare a oportunităţilor pe care le generază această reformă fiscală” a declarat Doug McMillon, preşedinte şi CEO al Walmart.

 
Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO