Business Internaţional

O româncă stabilită în Londra povesteşte cum a fost prima seară cu pub-urile deschise

O româncă stabilită în Londra povesteşte cum a fost...

Autor: Andreea Tobias

05.07.2020, 18:00 216

O tânără din România stabilită în Londra de mai bine de doi ani povesteşte  cum a fost prima seară cu pub-urile deschise. Toate pub-urile au fost pline, iar unii clienţi şi-au rezervat locurile chiar şi cu trei zile înainte. 

Viaţa de noapte din Marea Britanie prinde din nou contur. De sâmbătă s-au deschis pub-urile şi restaurantele, doar că în anumite condiţii.

Oana, o tânără stabilită în Londra de mai bine de doi ani, povesteşte despre cum a fost prima zi de distracţie. Toate pub-urile au fost pline, iar unii clienţi şi-au rezervat locurile chiar şi cu trei zile înainte. S-a stat şi la cozi.

„S-au deschis pub-urile şi restaurantele cu terasă şi grădină. A fost ceva agitaţie, mai ales că e weekend. Toată lumea e disperată, e feelingul ăla am ieşit la pub şi am socializat, m-am întâlnit cu prietenii. (...) Dar din cauza vremii, pentru că a fost înnorat, lumea s-a cam împrăştiat, aşa, fiecare s-a dus acasă”, spune Oana, româncă stabilită în Londra.

Cei care nu au mai prins locuri au profitat de spaţiul din parcuri sau au împânzit străzile. Aşa cum au tot făcut-o şi cât pub-urile au fost închise.

Fiind vorba de Marea Britanie, nu a fost o surpriză când ploaia a stricat petrecerea.

De cealaltă parte, fericiţi sunt şi patronii, care îşi pot readuce uşor uşor la viaţă afacerile.

„Ştiu că oamenii au nevoie să iasă, dar contează şi felul în care o fac. Oamenii trebuie să iasă, să bea ceva, poate chiar să se ducă la un restaurant şi apoi acasă. Nu este despre a o lua razna, să stai afară toată noaptea. E nevoie de un echilibru”, consideră proprietarul unui pub, Leanne Griffin.

În Marea Britanie până acum aproape 44 de mii de oameni au murit în urma infectării cu noul coronavirus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO