Business Internaţional

O tânără a mers la un interviu de angajare. La final, i-a adresat directorului trei întrebări „esenţiale”. Când le-a auzit, acesta a angajat-o pe loc

O tânără a mers la un interviu de angajare. La final,...
04.06.2016, 15:15 34800
De cele mai multe ori, la finele unui interviu, managerul care se ocupă de angajări îl va întreba pe candidatul din faţa sa dacă are întrebări. Cei mai mulţi candidaţi nu folosesc această oportunitate în mod profitabil.

O candidată i-a adresat managerul care se ocupă de angajări trei întrebări. La finalul lor, directorul a decis să o angajeze pe loc.

De cele mai multe ori, la finele unui interviu, managerul care se ocupă de angajări îl va întreba pe candidatul din faţa sa dacă are întrebări. Cei mai mulţi candidaţi folosesc această oportunitate pentru a se interesa de salariu sau de „fişa postului”.

David Melancon, CEO al portalului btr., o platformă de evaluare a performanţelor unor companii, dă exemplul tinerei angajate după ce i-a pus angajatorului cele trei întrebări „esenţiale”. „Sunt întrebări pe care, de obicei, nimeni nu le pune”, a daugă el.

Care sunt calităţile, personale şi profesionale, de care are nevoie o persoană pentru a avea succes în cultura organizaţională promovată de compania pe care o conduceţi?

În opinia sa, orice candidat ar trebui să pună aceste întrebări, astfel încât să se convingă dacă îşi doreşte cu adevărat să lucreze pentru o anumită companie. Acestea sunt:

David Melancon susţine că multe companii folosesc cuvinte vagi sau expresii generale atunci când descriu echipa sau felul în care se lucrează într-o firmă, notează Business Insider.

Dacă aplici pentru un post de intern la departamentul de resurse umane, ce înseamnă, punctual, pentru viitorul tău job o descriere de tipul ”orientat către obiective”.

 

Care sunt cele trei întrebări „esenţiale” pe care ar trebui să le pui la finele unui interviu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO