Business Internaţional

O treime dintre români sunt supraponderali: Ardealul, cea mai afectată zonă de obezitate

O treime dintre români sunt supraponderali: Ardealul,...

Autor: Ioana David

21.05.2015, 12:06 1177

Peste 56% dintre bărbaţii români sunt supraponderali şi obezi, în timp ce 48% dintre femei se confruntă cu această afecţiune, arată un studiu Omnibus efectuat pentru Ponderas. Studiul mai arată că 18% dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani sunt supraponderali iar cele mai avansate forme de obezitate sunt întâlnite la persoanele cu vârste între 45-64 ani (25,2%).

În total, populaţia României are aproximativ 200.000 tone de exces ponderal. O treime din populatia Romaniei este supraponderală, iar aproximativ un sfert suferă deja de obezitate.

Conform aceluiaşi studiu efectuat de Ponderas, dintre regiunile României, Ardealul se confruntă cel mai mult cu problema obezităţii, aflându-se în topul zonelor afectate. Aproximativ 21% dintre respondenţii care locuiesc în Ardeal şi Banat au declarat că suferă de obezitate. Pe locul următor, cu 17,2% persoane obeze din totalul de locuitori, se regăseşte Oltenia.

Spitalul Ponderas este specializat pe servicii de chirurgia obezităţii iar în cadrul unităţii peste 5.000 de pacienţi au fost trataţI de obezitate.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de 1.608 persoane, bărbaţi şi femei, cu vârsta peste 15 ani, iar perioada în care s-a derulat a fost martie 2013.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO