Business Internaţional

O vară fierbinte: Europa se pregăteşte să fie lovită de americani cu tarife de 7 mld. dolari. Pe frontul războiului SUA-China, ambele părţi au de suferit

O vară fierbinte: Europa se pregăteşte să fie lovită...

Autor: Catalina Apostoiu

17.07.2019, 00:05 1997

UE a anunţat că este pregătită să impună tarife de 20 mld. euro pe bunuri americane dacă Trump îşi va pune în aplicare ameninţarea de a impune tarife pe maşini şi componente auto europene.

Europa se aşteaptă ca Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) să dea undă verde Statelor Unite să impună UE tarife pe produse cu o valoare totală cuprinsă între 5 şi 7 mi­liarde de dolari în cadrul unei dispute de 14 ani privitoare la subvenţii ilegale pentru aparate de zbor, au declarat doi oficiali guvernamentali europeni pentru Bloomberg.

Administraţia americană aşteaptă ca OMC să se pronunţe cu privire la daunele provocate de subvenţiile ilegale acordate de europeni companiei aeriene Airbus, după care SUA vor impune imediat tarifele respective, au declarat oficialii. OMC ar putea emite decizia finală chiar în această vară. Pe lângă elicoptere şi componente pentru avioane, tarifele americane ar putea viza şi bunuri ca brânza, măslinele şi pastele, dar şi unele tipuri de whiskey în ceea ce oficialii văd drept un efort de a obţine concesii de la UE pentru sectorul agricol american. Măsurile s-ar adăuga tarifelor impuse de SUA pe exporturile UE de oţel şi aluminiu anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO