Business Internaţional

O veste bună pentru cea mai mare economie din lume: Congresul american a aprobat ajutorul financiar de 900 de miliarde de dolari petnru companii şi populaţie

O veste bună pentru cea mai mare economie din lume:...

Autor: Dorin Oancea

22.12.2020, 07:32 208

Congresul SUA a adoptat, după luni de lupte politice, pachetul de ajutor pentru cei afectaţi de pandemia de coronavirus în valoare de 900 miliarde de dolari, care include plăţi directe pentru mulţi americani, precum şi sprijin pentru companii şi programele de şomaj, anunţă BBC.

Senatorii au aprobat proiectul de lege luni târziu, la câteva ore după ce a fost adoptat de Camera Reprezentanţilor.

Alte 1.400 de miliarde de dolari vor finanţa operaţiunile guvernamentale din următoarele nouă luni.

Multe programe de ajutor pentru Covid-19 urmau să expire la sfârşitul lunii şi aproximativ 12 milioane de americani riscau să îşi piardă indemnizaţiile de şomaj.

Pachetul include plăţi unice de 600 de dolari către majoritatea americanilor şi va majora plăţile de şomaj cu 300 de dolari pe săptămână, prelungind datele de expirare pentru programele pentru şomeri până în primăvară.

De asemenea, legea conţine peste 300 de miliarde de dolari pentru companii şi bani pentru distribuirea vaccinurilor, pentru şcoli şi chiriaşii care se confruntă cu evacuarea.

Legea prevede 600 de dolari pe adult sau copil pentru persoanele care câştigă până la 75.000 de dolari anual sau pentru cuplurile căsătorite care câştigă până la 150.000 de dolari, in timp ce familiile care câştigă mai mult primesc mai puţini bani.

Primele ccecuri ar putea sosi de săptămâna viitoare, a declarat secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin.

Analiştii economici au salutat acordul, dar au avertizat că este probabil prea mic şi că ajunge prea târziu pentru a evita încetinirea redresării economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO