Business Internaţional

O veste bună pentru România: Previziunile de export pentru industria germană s-au îmbunătăţit considerabil, ceea ce va ajuta industria şi exporturile din România

O veste bună pentru România: Previziunile de export...

Autor: Alex Ciutacu

26.05.2020, 12:21 670

Încrederea de business a exportatorilor germani s-a mai îmbunătăţit în luna mai, conform unui raport al institutului de politici economice ifo Institute, ceea ce reprezintă un semnal bun pentru România, întrucât nemţii sunt unii dintre principalii pateneri comerciali ai ţării.

Astfel, raportul arată că sentimentul la export în sectorul de producţie, măsurat printr-un indicator al institutului, s-a îmbunătăţit de la minus 50,2 puncte la minus 26,9 puncte.

Spre comparaţie, indicatorul se situa la plus 2,9 puncte în mai 2019, iar deteriorarea accelerată a început în luna martie, când încrederea exportatorilor s-a situat la minus 19,4 puncte.

Totuşi, exportatorii sunt departe de a fi optimişti, chiar şi după această evoluţie pozitivă.

În aproape toate sectoarele exportatorii se aşteaptă la un declin şi în luna mai, însă acesta ar putea fi mai redus faţă de luna anterioară.

Încrederea a crescut în industria auto, însă încrederea exportatorilor din sectorul electric a scăzut dramatic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO