Business Internaţional

O veste bună: UE şi-a atins ţintele şi a livrat 100 de milioane de doze de vaccin în blocul european în T1

O veste bună: UE şi-a atins ţintele şi a livrat 100...

Autor: Alex Ciutacu

31.03.2021, 13:34 117

Uniunea Europeană a reuşit să livreze 100 de milioane de doze de vaccin către statele membre în primele trei luni din 2021, atingându-şi astfel ţinta stabilită, potrivit Bloomberg.

Evoluţia aceasta reprezintă un moment de referinţă pentru blocul european, care s-a confruntat cu întârzieri de mai multe ori, în contextul în care UE a rămas în urmă faţă de Marea Britanie sau SUA.

UE se aşteaptă să primească 360 de milioane de doze de vaccin în T2, iar ţinta este ca 70% din populaţia adultă a blocului european să fie inoculată până la finalul verii.

Între timp, mai multe ţări europene au reintrodus măsurile de lockdown pentru a face faţă unui puternic val trei care mătură continentul. Italia şi Franţa sunt aşteptate să anunţe măsuri mai aspre chiar astăzi.

Strategia de vaccinare a Europei a fost afectată de mai multe întârzieri înregistrate de compania AstraZeneca. Producătorul de medicamente este unul dintre cei patru furnizori de vaccinuri anti-Covid autorizaţi în UE. Acesta trimite în total 30 de milioane de doze până la finalul T1, deşi iniţial anunţase 120 de milioane de doze pentru aceeaşi perioadă.

Celelalte companii farmaceutice au livrat în conformitate cu programul anunţat anterior.

Blocul european a reuşit să administreze 15 doze/100 de oameni, adică mai puţin de o treime faţă de ritmul din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO