Business Internaţional

O veste bună: Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor Covid-19

O veste bună: Un medicament experimental reduce în 79%...

Autor: Mihai Draghici

20.07.2020, 15:08 524

Un medicament experimental a reuşit oprirea avansării simptomelor generate de infectarea cu noul coronavirus în 79% din cazuri, arată un studiu britanic citat de postul Sky News.

Medicamentul experimental, denumit tehnic SNG001, este o combinaţie de interferon-beta produsă de compania farmaceutică britanică Synairgen. Medicamentul a fost testat pe pacienţi bolnavi de Covid-19 care necesitau oxigen.

Rezultatele studiului arată că agravarea simptomelor a fost evitată la 79% dintre pacienţii cărora li s-a administrat medicamentul. Trei persoane care au participat la studiu au murit din cauza Covid-19 după ce au fost selectate aleatoriu pentru primirea unui produs placebo.

Medicamentul SNG001 conţine o formulă de interferon-beta, o proteină naturală care reglează reacţiile antivirale. Proteina este utilizată şi ca tratament contra sclerozei multiple.

Cercetătorii cred că medicamentul opreşte coronavirusul să preia controlul asupra celulelor pulmonare pentru a se multiplica.

"Sunt încântat de datele pozitive produse de acest test. Rezultatul confirmă ipoteza noastră că interferon-beta - un medicament cunoscut care, prin injectare, a fost aprobat pentru un număr de alte afecţiuni - are un potenţial uriaş ca medicament inhalat pentru a restabili reacţia imună a plămânilor, pentru a intensifica apărarea, accelerarea recuperării şi contracararea impactului virusului SARS-CoV-2", a declarat profesorul Tom Wilkinson, coordonatorul studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO