Business Internaţional

O veste bună: Vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi autorizat în Uniunea Europeană înainte de Crăciun

O veste bună: Vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi...

Autor: Alex Ciutacu

15.12.2020, 14:36 221

Presiunea pentru aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech în Europa este din ce în ce mai mare, iar autorităţile din Germania sunt optimiste că autorizarea s-ar putea produce mai devreme decât era programat iniţial, în contextul în care numărul de noi cazuri de infectare este în creştere, odată cu numărul de decese, potrivit Bloomberg.

Germania este „optimistă” că Agenţia Europeană a Medicamentelor va putea lua o decizie până în data de 23 decembrie, a declarat Jens Spahn, ministrul Sănătăţii din Germania.

Agenţia Europeană a Medicamentelor a anunţat anterior că board-ul de consilieri va face o recomandare asupra autorizării până în data de 29 decembrie, urmând ca autorizarea efectivă să vină la câteva zile după recomandare.

„Facem tot ce putem pentru a autoriza acest vaccin cât mai repede. Scopul este de a obţine autorizarea lui înainte de Crăciun”, a spus Spahn, care speră ca marea campanie de vaccinare din Germania să înceapă înainte de finalul anului.

Autorităţile din Germania, Italia, Polonia şi din alte ţări UE au pus presiune pe agenţia europeană pentru a obţine o autorizare cât mai rapidă, în contextul în care Marea Britanie, SUA şi Canada au început deja campaniile de vaccinare.

Unul dintre motivele pentru care nemţii se grăbesc este acela că BioNTech este o companie germană, însă vaccinul dezvoltat de cercetătorii lor nu a fost încă aprobat pentru utilizare în UE, deşi a fost aprobat în alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO