Business Internaţional

Oamenii de ştiinţă avertizează: Marea Britanie poate înregistra iarna aceasta încă 120.000 de decese cauzate de coronavirus, de aproape trei ori mai mult decât cifrele raportate până acum

3 iulie 2020, aniversarea de 72 de ani a NHS. Agajaţii Serviciului Naţional de Sănătate din Regatul Unit oferă un moment de reculegere pentru victimele coronavirusului

Autor: Eduard Ivanovici

14.07.2020, 19:18 221

Guvernul Regatului Unit trebuie să se pregătească pentru al doilea val de infecţii, spune un grup de cercetători, avertizând că ţara poate înregistra iarna aceasta încă 120.000 de decese cauzate de coronavirus, relatează CNBC.

Într-un raport publicat marţi, un grup de 37 de experţi din cadrul Academiei de Ştiinţe Medicale din Londra a spus că autorităţile trebuie să facă tot ce este posibil să limiteze răspândirea virusului de-a lungul verii în condiţiile în care Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) poate fi suprasolicitat în timpul iernii.

Experţii sugerează că numărul de infecţii cu COVID-19 va creşte din nou în Marea Britanie în toamnă, urmând să atingă un al doilea vârf în ianuarie şi februarie, cea mai aglomerată perioadă a NHS.

În cel mai rău scenariu, cercetătorii se aşteaptă la aproape 120.000 de morţi în timpul iernii. Până acum, Regatul Unit a raportat peste 291.000 de cazuri cu coronavirus şi aproximativ 45.000 de decese.

„Având în vedere numărul mic de cazuri din prezent, avem oportunitatea de a ne pregăti pentru situaţia în care perioada de iarnă va fi mult mai rea decât am putea crede”, a declarat Stephen Holgate, unul dintre doctorii care au semnat raportul.

„Daţi-mi voie să fiu direct, prea multe ţări se îndreaptă într-o direcţie greşită”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul generat al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Până marţi, 14 iulie, au fost raportate la nivel mondial peste 13 milioane de cazuri cu coronavirus şi 573.042 de decese, potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO