Obama: dezastrul din Golf va avea un impact la fel de grav ca atentatele din 11 septembrie

14 iun 2010 Ziarul Financiar

Preşedintele american Barack Obama declarat luni că impactul scurgerii petroliere din Golful Mexic va avea asupra SUA acelaşi impact ca atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, scrie BBC.

Într-un interviu acordat publicaţiei online Politico şeful de stat a spus că dezastrul va "modela felul în care abordăm problema mediului pentru mulţi ani de acum înainte".

Compania BP a plasat la începutul lunii un capac de colectare pe conducta care s-a rupt în urmă accidentului din luna aprilie, şi se estimeză că recuperează circa 15.000 de barili pe zi. Conform datelor disponibile inainte de operaţiune, circa 40.000 de barili se scurgeau zilnic în ocean.

Obama a spus că dezastrul ecologic va avea un impact îndelungat asupra politcilor de mediu. "În acelasi fel în care perspectiva noastră asupra politicii externe s-a schimbat după 11 septembrie, cred că acest dezastru va modela felul în care vom aborda mediul şi energia pentru mulţi ani de acum înainte", a spus Obama.

 
Cuvinte cheie:
Barack Obama
, Golful Mexic
, atentatele teroriste
, 11 septembrie

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide