Occupy Wall Street - Capitala financiară a lumii, sub asediul protestatarilor. Protestele se extind şi în alte oraşe

3 oct 2011 Autor: Adrian Voicu

Arestarea a peste 700 de persoane de pe Brooklin Bridge în weekend, a avut efectul opus celui dorit, reuşind să alimenteze furia protestatarilor care scandează împotriva Wall Street-ului şi a tot ceea ce reprezintă acesta.

Protestul "Ocupaţi Wall Street-ul!" - care a început cu doar câţiva studenţi prezenţi la un concert ce s-a încheiat cu scandări împotriva corporatiştilor - s-a agravat după ce sâmbătă au fost arestaţi mai mulţi protestatari.

Şi nicio tabără nu pare să renunţe. Oficialităţile New Yorkului "au crezută că vom pleca şi nu am făcut-o", spune Kira Moyer-Sims, studentă în vârstă de 19 ani. "Vom sta atât cât vom putea".

Poliţia va continua să patruleze zona şi "ca de obicei, dacă este o demonstraţie în limite legale, vom ajuta la buna desfăşurare iar dacă vor încălca legea, îi vom aresta", spune Paul Browne, purtător de cuvânt al NYPD.

Iar protestele se extind în toată SUA, astfel de demonstraţii, cu denumiri precum "Ocupaţi Chicago", "Ocupaţi Los Angeles" sau "Ocupaţi Boston", fiind organizate şi în aceste oraşe.

 
Cuvinte cheie:
Wall Street
, Occuppy Wall Street
, proteste

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide