Business Internaţional

Occupy Wall Street - Capitala financiară a lumii, sub asediul protestatarilor. Protestele se extind şi în alte oraşe

Wall Street-ul sub asediul protestatarilor, în ciuda arestărilor în masă. Protestele se extind şi în alte oraşe

Autor: Adrian Voicu

03.10.2011, 10:35 1971

Arestarea a peste 700 de persoane de pe Brooklin Bridge în weekend, a avut efectul opus celui dorit, reuşind să alimenteze furia protestatarilor care scandează împotriva Wall Street-ului şi a tot ceea ce reprezintă acesta.

Protestul "Ocupaţi Wall Street-ul!" - care a început cu doar câţiva studenţi prezenţi la un concert ce s-a încheiat cu scandări împotriva corporatiştilor - s-a agravat după ce sâmbătă au fost arestaţi mai mulţi protestatari.

Şi nicio tabără nu pare să renunţe. Oficialităţile New Yorkului "au crezută că vom pleca şi nu am făcut-o", spune Kira Moyer-Sims, studentă în vârstă de 19 ani. "Vom sta atât cât vom putea".

Poliţia va continua să patruleze zona şi "ca de obicei, dacă este o demonstraţie în limite legale, vom ajuta la buna desfăşurare iar dacă vor încălca legea, îi vom aresta", spune Paul Browne, purtător de cuvânt al NYPD.

Iar protestele se extind în toată SUA, astfel de demonstraţii, cu denumiri precum "Ocupaţi Chicago", "Ocupaţi Los Angeles" sau "Ocupaţi Boston", fiind organizate şi în aceste oraşe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO