Business Internaţional

Oficial american: Statele Unite trimit trupe suplimentare pentru a asigura protecţia instalaţiilor petroliere din Siria

Oficial american: Statele Unite trimit trupe suplimentare...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

25.10.2019, 11:30 1451

Un oficial militar american a anunţat că Washingtonul va trimite forţe suplimentare pentru a asigura protecţia instalaţiilor petroliere din estul Siriei, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a decis anterior retragerea trupelor americane din nord-estul ţării, informează agenţia Dpa.

Dislocarea de trupe americane suplimentare se va face în coordonare cu organizaţia Forţele Democratice Siriene (SDF), o alianţă de miliţii kurde şi arabe. Scopul acestei acţiuni fiind a acela de a preveni ocuparea instalaţiilor petroliere de către militanţii reţelei teroriste Stat Islamic.

La începutul acestei luni, preşedintele Donald Trump a decis în mod intempestiv să retragă trupele americane din zonă, acţiune ce a permis declanşarea ofensivei Ankarei împotriva kurzilor sirieni.

Liderul de la Casa Albă a precizat ulterior că Israelul şi Iordania au cerut Statelor Unite să menţină un număr redus de trupe "într-o porţiune total diferită a Siriei", iar în altă zonă a ţării, forţele americane sunt necesare pentru a asigura "securitatea (câmpurilor) petroliere".

"SUA se angajează să consolideze poziţiile sale în nord-estul Siriei - în coordonare cu partenerii SDF - cu elemente militare suplimentare pentru a preveni recapturarea acestor câmpuri petroliere de către SI sau alte forţe destabilizatoare", a afirmat oficialul american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO