Business Internaţional

Oficial din Ucraina: Rusia a bombardat teatrul din oraşul ucrainean Mariupol. În clădirea folosită pe post de adăpost erau între 1.000 şi 1.200 de oameni.

Oficial din Ucraina: Rusia a bombardat teatrul din...

Autor: Mediafax

16.03.2022, 19:44 201

Rusia a bombardat teatrul din oraşul ucrainean Mariupol, spune viceprimarul oraşului, Serhiy Orlov. În clădirea folosită pe post de adăpost erau între 1.000 şi 1.200 de oameni.

Viceprimarul oraşului asediat Mariupol a declarat pentru BBC că forţele ruseşti au bombardat un teatru în care se adăposteau sute de civili.

Serhiy Orlov a declarat că în clădire se aflau între 1.000 şi 1.200 de persoane.

Numărul victimelor este deocamdată necunoscut.

Primăria din Mariupol a postat o imagine a teatrului din oraşul ucrainean - unde se spune că sute de persoane s-au adăpostit - după ce acesta a fost grav avariat miercuri în urma unui bombardament.

CNN anunţă că, potrivit Consiliul Municipal, forţele ruseşti au „distrus intenţionat şi cinic Teatrul Dramatic din inima oraşului Mariupol".

Consiliul Municipal a anunţat pe canalul său Telegram: „Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil şi inuman, deoarece oraşul continuă să fie bombardat. Se ştie că, după bombardament, partea centrală a Teatrului Dramatic a fost distrusă, iar intrarea în adăpostul antiaerian din clădire a fost distrusă".

Petro Andriuşcenko, un consilier al primarului din Mariupol, a declarat că adăpostul din teatru a fost „cel mai mare adăpost ca număr şi dimensiune din centrul oraşului".

„Potrivit datelor preliminare, mai mult de 1.000 de persoane se ascundeau acolo. Numărul morţilor şi al răniţilor nu este cunoscut. Probabilitatea de a ajunge acolo pentru a căuta sub dărâmături este redusă din cauza bombardamentelor constante asupra oraşului", a declarat el.

Oraşul Mariupol a fost încercuit de forţele ruseşti, iar aproximativ 300.000 de persoane sunt blocate, fără apă curentă, electricitate sau gaz. Alimentele şi proviziile medicale sunt limitate, iar Rusia nu ar fi permis livrarea de ajutoare umanitare, conform BBC.

Oraşul a fost bombardat constant de Rusia de la începutul conflictului. Săptămâna trecută, un atac asupra unui spital s-a soldat cu cinci morţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO