Business Internaţional

Oficial rus: Situaţia din Peninsula Coreeană ar putea escalada în anul 2020

Oficial rus: Situaţia din Peninsula Coreeană ar putea...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

19.06.2019, 17:20 172

Situaţia din Peninsula Coreeană ar putea escalada anul viitor dacă Statele Unite nu reuşesc să convingă Administraţia de la Phenian că sunt serioase în ceea ce priveşte îmbunătăţirea relaţiilor, a declarat Alexander Venediktov, secretar adjunct al Consiliului de Securitate rus, citat de Reuters.

„Nu există nicio îndoială că dacă Departamentul de Stat nu reuşeşte să îşi demonstreze seriozitatea în faţa Phenianului privind îmbunătăţirea relaţiilor cu Coreea de Nord, în anul 2020 vom avea o escaladare a situaţiei din Peninsula Coreeană”, a declarat Alexander Venediktov.

Preşedintele american Donald Trump a declarat în urmă cu o săptămână că nu "se grăbeşte" să facă o înţelegere cu Coreea de Nord privind programul său nuclear, reiterând că relaţiile dintre cele două state sunt pozitive.

Preşedintele american a declarat în mai multe rânduri că nu exclude organizarea unei noi întâlniri cu liderul nord-coreean.

Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul îşi schimbă atitudinea. Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO