Business Internaţional

Oficial saudit: Arabia Saudită va considera că este un act de război dacă Iranul va fi găsit vinovat

Oficial saudit: Arabia Saudită va considera că este un...

Autor: Teodora Marinescu

22.09.2019, 13:30 454

Ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, a declarat că, dacă se va stabili faptul că Iranul este vinovat pentru atacurile asupra unor rafinării saudite, Arabia Saudită va considera acest lucru un "act de război", relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Considerăm că Iranul este responsabil pentru ca dronele care au atacat Arabia Saudită au fost construite şi livrate de acesta", a declarat al-Jubeir.

"Dar lansarea atacului din acel teritoriu, acesta este o altă categorie, va fi considerat un act de război", a adăugat acesta.

Ministrul a afirmat anterior că Arabia Saudită aşteaptă rezultatul anchetei pentru a lua măsuri corespunzătoare.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului, care respinge însă acuzaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO