Business Internaţional

Oficial ucrainean: Fluxul de personal şi material militar din Rusia continuă

Oficial ucrainean: Fluxul de personal şi material...

Autor: Anna Primac

10.10.2014, 09:42 465

"Kievul îşi respectă angajamentele prevăzute de acordurile de la Minsk, însă mai mulţi militari ruşi şi echipamente continuă să sosească în Ucraina", a denunţat Prokopciuk.

"Teroriştii (rebelii proruşi) încalcă armistiţiul în mod regulat, omoară civili şi militari ucraineni în regiunile din estul Ucrainei", a adăugat el.

În opinia sa, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) joacă un rol extrem de important în soluţionarea situaţiei din Ucraina.

"Echipa de monitorizare OSCE în Ucraina ar trebui să fie mărită, pentru a asigura respectarea acordurilor încheiate la Minsk", a declarat oficialul ucrainean.

Anterior, Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că în zona aeroportului din Doneţk au loc lupte intense, menţionând că "Rusia a trimis efective suplimentare, tancuri şi armament greu, iar separatiştii utilizează drone de fabricaţie rusă".

Kievul şi Occidentul acuză Rusia de alimentarea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 3.200 de morţi în ultimele cinci luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO