Business Internaţional

Oficiali americani:Putin este personal implicat în atacurile cibernetice asupra alegerilor americane

Oficiali americani:Putin este personal implicat în...

Autor: Olimpia Nicolae

15.12.2016, 08:30 62

Doi oficiali americani cu acces direct la date secrete au declarat că noi informaţii arată că Vladimir Putin a controlat personal modul în care materialele obţinute prin atacuri cibernetice au fost făcute publice şi utilizate. Informaţiile provin din surse diplomatice şi din partea spionilor care lucrează pentru aliaţii SUA.

Obiectivele lui Vladimir Putin au avut în vedere mai multe aspecte, a afirmat unul dintre oficiali postului NBC News.

Ceea ce a început ca o ”răzbunare” împotriva lui Hillary Clinton s-a transformat într-un efort de a prezenta corupţia din politica americană şi de a separa principalii aliaţi prin creearea imaginii că (alte state) nu mai pot avea încredere că SUA mai este un lider global credibil, a adăugat oficialul american.

În cele din urmă, CIA a estimat că Guvernul rus dorea alegerea lui Donald Trump. FBI, alături de alte agenţii de investigaţie nu susţin în totalitate acest punct de evdere, iar o serie de oficiali ar pune în discuţie faptul că operaţiunea rusă era destinată vătămării candidaturii lui Hillary Clinton prin destăinuirea unor emailuri stânjenitoare despre democraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO