Oficiali ruşi reping acuzaţiile făcute de Theresa May

14 nov 2017 Autori: Teodora Marinescu , Mediafax

Politicieni ruşi de rang înalt neagă declaraţiile premierului britanic, Theresa May, prin care aceasta acuză Rusia de ingerinţe în alegerile prezidenţiale din SUA şi de lansarea unui război informaţional împotriva Occidentului, relatează BBC News.

Theresa May a declarat, luni, că Rusia generează ştiri false pentru a produce disensiuni în Occident. Ea l-a acuzat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, că încearcă să "submineze societăţile libere".

Ca reacţie la comentariile premierului britanic, Aleksei Puşkov, senator rus, a declarat că Theresa May nu poate rezolva problemele internaţionale prin atacarea Rusiei.

Leonid Sluţki, preşedintele Comitetului pentru Afaceri Externe, a afirmat că "Rusia, la fel ca Marea Britanie, nu doreşte să repornească Razboiul Rece" şi că Administraţia de la Kremlin este pregătită să dezvolte un dialog mutual şi relaţii de parteneriat cu Occidentul.

"În acest caz, nu sunt de acord cu declaraţia că Rusia încearcă să submineze sistemul legislativ internaţional", a adăugat Leonid Sluţki.

Preşedintele adjunct al Comitetului pentru Securitate şi Apărare, Franţ Klinţevici, a susţinut că premierul britanic este mai afectat de propriile afirmaţii decât Rusia.

Theresa May a mai adăugat, în discursul ei de luni, că Rusia ar putea fi un "partener valoros, dacă ar respecta regulile".

 
Cuvinte cheie:
RUSIA
, M.BRITANIE
, ACUZAŢII
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide