Business Internaţional

Oficiali ucraineni: Aproximativ 300.000 de kilometri pătraţi de teren, adică jumătate din teritoriul Ucrainei trebuie să fie curăţat de mine

Oficiali ucraineni: Aproximativ 300.000 de kilometri...

Autor: Mediafax

11.04.2022, 17:59 31

Aproximativ jumătate din teritoriul Ucrainei trebuie să fie curăţat de mine, anunţă Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit BBC, aproximativ 300.000 de kilometri pătraţi de teren necesită operaţiuni de eliminare a minelor. Pentru operaţiune este nevoie de o cantitate mare de explozibili, spun specialiştii.

Numeroase terenuri minate se află încă în zonele controlate de ruşi. De aceea, operaţiunea a început în apropierea Kievului şi în alte zone din nordul Ucrainei. Verificările sunt în curs de desfăşurare în regiunile Harkov şi Nikolaev, în ciuda bombardamentelor ruseşti.

Lucrările de eliminare a minelor s-au încheiat în Irpin, în apropiere de Kiev, dar mine ar mai putea fi pe terenurile private. Pentru a fi cercetate este nevoie de permisiunea proprietarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO