Business Internaţional

Oficialii de la Moscova neagă acuzaţiile lui Boris Johnson privind ameninţările lui Vladimir Putin la adresa Marii Britanii

Oficialii de la Moscova neagă acuzaţiile lui Boris...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

30.01.2023, 16:41 142

Administraţia de la Moscova a negat, luni, acuzaţiile fostului prim-ministru Boris Johnson privind ameninţări proferate de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la adresa Marii Britanii.

Boris Johnson a susţinut, conform unui documentar al postului BBC, că Vladimir Putin i-ar fi spus, la o întâlnire, că "ar dura doar un minut" ca o rachetă lansată de Rusia să lovească Marea Britanie.

"Ceea ce spune domnul Johnson este o minciună. Poate fi chiar o minciună deliberată, dar în ce scop? Sau poate fi o minciună involuntară, în măsura în care nu a înţeles ce îi spunea preşedintele Putin", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, citat de cotidianul Le Monde.

"Nu a existat nicio ameninţare cu rachete. În discuţiile despre mizele privind securitatea Rusiei, preşedintele Putin notase că, în cazul integrării Ucrainei în NATO şi în eventualitatea poziţionării rachetelor NATO sau ale SUA la frontierele ruse, acest lucru ar însemna că o rachetă ar putea atinge Moscova în câteva minute. Dacă acest fragment a fost interpretat greşit, este o situaţie foarte penibilă", a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO