Business Internaţional

Oficialii occidentali confirmă că încă un general rus a fost ucis de forţele ucrainene, al treilea de la începutul războiului lui Putin

Oficialii occidentali confirmă că încă un general rus...

Autor: Laura Buciu

11.03.2022, 20:56 2757

Oficialii occidentali afirmă că un al treilea general rus a fost ucis de forţele ucrainene. Se pare că este vorba despre generalul-maior Andriy Kolesnikov, potrivit CNN.

Potrivit site-ului Ministerului rus al Apărării, Kolesnikov era comandantul Districtului Militar de Est.

Un oficial occidental din domeniul apărării a menţionat că trei ofiţeri de stat major ruşi au fost ucişi în timpul întregului conflict sirian şi a estimat că Rusia ar menţine în total 20 de generali în teatrul de operaţii din Ucraina în acest moment.

Oficialul a adus un omagiu forţei rezistenţei ucrainene, în special în jurul Kievului şi Mykolaivului, unde încercările ruseşti de a înconjura oraşele au fost zadarnice.

Kolesnikov este al treilea general rus care a fost ucis în timpul invaziei din Ucraina.

Joi, CNN a relatat că generalul-maior rus Andrey Sukhovetsky a fost, de asemenea, ucis în timp ce lupta în Ucraina.

Sukhovetsky, comandantul adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate a Forţelor Terestre Ruse, a murit pe 28 februarie „în timp ce îndeplinea o misiune de luptă în timpul operaţiunii speciale din Ucraina”.

Sukhovetsky a servit anterior în armata rusă în timpul operaţiunilor din regiunea Caucazului de Nord şi din Siria.

Marţi, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că un general rus - generalul-maior Vitaly Gerasimov - a fost ucis în timpul unei bătălii în apropiere de Harkiv.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO