Oficialii ruşi avertizează: Moscova nu va amâna să răspundă la noile sancţiuni impuse de Statele Unite

16 apr 2018 Autori: Teodora Marinescu , Mediafax

Moscova nu va amâna să răspundă la noile sancţiuni impuse de Statele Unite, care au vizat oameni de afaceri, oficiali şi companii ruse, a declarat luni Sergei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, relatează site-ul agenţiei Al Jazeera.

Afirmaţiile lui Riabkov reprezintă un răspuns la afirmaţiile ambasadorului american la ONU, Nikki Haley, care a declarat că SUA va impune un nou set de sancţiuni Rusiei , în contextul atacului chimic de săptămâna trecută din oraşul sirian Duma, atribuit regimului condus de Bashar al-Assad.

Riabkov a adăugat că Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei ar putea să ofere Kremlinului posibilitatea de a restricţiona importuri din SUA, relatează agenţia RIA.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat săptămâna trecută sancţiuni care vizează şapte oameni de afaceri ruşi, 12 companii aflate sub controlul acestora şi 17 oficiali guvernamentali de la Moscova. Noile sancţiuni ar putea afecta economia Rusiei, în principal sectoarele financiar şi energetic, măsurile fiind parte a eforturilor Washingtonului contra Moscovei din cauza presupuselor infgerinţe în scrutinul prezidenţial american din 2017.

Ambasadorul SUA la ONU a precizat că noile sancţiuni împotriva Rusiei sunt motivate de sprijinul oferit de Moscova regimului condus de Bashar al-Assad.

 
Cuvinte cheie:
RUSIA
, SUA
, SANCŢIUNI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide