Business Internaţional

Oficialii ucrainieni despre bombardamentele din Mariupol: Până la 90% din oraş a fost distrus de forţele ruseşti

Oficialii ucrainieni despre bombardamentele din Mariupol:...

Autor: Mediafax

17.03.2022, 18:46 142

Autorităţile din oraşul asediat Mariupol declară că până la 90% din clădirile din oraş au fost distruse de forţele ruseşti. Aproximativ 30.000 de persoane au părăsit oraşul, în timp ce peste 350.000 de oameni ar fi încă în adăposturile din oraş.

Lesia Vasylenko, un parlamentar ucrainean, a scris pe Twitter că oraşul este „distrus din cer".

Mesajul vine în contextul în care echipele de salvare din oraş încearcă să scoată supravieţuitorii atacului asupra unui teatru, unde aproximativ 1.000 de persoane - în principal femei şi copii - se ascundeau într-un adăpost antiaerian, anunţă BBC.

Salvarea are loc pe fondul unor bombardamente intense din partea forţelor ruseşti la periferia oraşului.

Pe de altă parte, autorităţile din Mariupol spun că aproximativ 30.000 de persoane au părăsit oraşul până în prezent, potrivit Reuters. Consiliul local estimează că peste 350.000 de persoane sunt încă adăpostite în oraş.

Oraşul-port este încercuit de forţele ruseşti şi a fost supus unora dintre cele mai intense bombardamente din timpul conflictului.

Reuters raportează cozi lungi de maşini care se îndreaptă spre nord de Mariupol, unele cu afişe pe care scrie „copii", în limba rusă.

Oficialii ucraineni spun că locuitorii au fost blocaţi în oraş de bombardamente, fără încălzire, electricitate şi apă curentă în cea mai mare parte a ultimelor două săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO