Business Internaţional

Omer Susli: Orice tip de lovitură militară a dat înapoi Turcia zeci de ani

Omer Susli

Omer Susli

19.07.2016, 00:03 1115

Omul de afaceri turc Omer Susli, proprietarul reţelei de magazine de bricolaj Praktiker, cu vânzări de 607 milioane de lei în 2015, era ieri destul de îngrijorat la telefon: „Am avut emoţii. Toată lumea a avut emoţii. Timp de 3-4-5 ore vineri dimineaţă a fost mare incertitudine, dar oamenii au ieşit în stradă şi au apărat democraţia.

Nimic nu este mai bun ca democraţia. Cum să fii de partea unei lovituri de stat în 2016? Poporul turc e un po­por proeuropean şi nu va lă­sa un astfel de lucru să se în­tâm­ple. Este o lecţie şi pen­tru următoarea generaţie că de­mo­craţia trebuie apă­rată.

Orice tip de lovitură mili­tară a dat înapoi Turcia zeci de ani. Este o lecţie pen­tru toată lumea.

Totul intră acum în normal. Săptămâna viitoare avem o întrunire a oamenilor de afaceri din Balcani la Salonic.  Nu ştiu ce vor cei care au încercat să dea lovitura de stat. Economia mergea bine, iar pe plan extern Turcia a avut o evoluţie bună în ultima perioadă. Nu este bună destabilizarea pe care o provoacă aceste tulburări. Armata turcă este foarte puternică, are 600.000 de militari, şi nimeni nu va reuşi destabilizarea sa (pentru comparaţie, armata României are 70.000 de soldaţi - n.red.)“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO