Business Internaţional

OMS avertizează: Coronavirusul este transmis în mare parte de cei cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, mulţi dintre ei neştiind că sunt infectaţi

OMS avertizează: Coronavirusul este transmis în mare...

Autor: Eduard Ivanovici

18.08.2020, 16:52 4166

Coronavirusul este răspândit în mare parte de tineri, mulţi dintre ei neştiind că sunt infectaţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Membrii din cadrul OMS au declarat marţi că numărul tinerilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 a crescut semnificativ în ultimele săptămâni, punându-se în pericol sănătatea celor vârstnici şi a altor categorii vulnerabile, scrie Business Insider.

„Oamenii cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani continuă să accelereze transmiterea. Mulţi nu sunt conştienţi de infecţie, ceea ce creşte riscul pentru cei vulnerabili”, a spus un oficial al organizaţiei.

Mai multe ţări europene au raportat creşteri semnificative ale numărului de cazuri în ultimele săptămâni pe măsură ce restricţiile de circulaţie au fost ridicate. Grecia , Croaţia şi Turcia au devenit ultimele ţări adăugate pe lista de carantină obligatorie a Marii Britanii.

În consecinţă, cetăţenii britanici vor trebui să intre într-o perioadă de 14 zile de carantină dacă se vor întoarce din ţările menţionate anterior. Celelalte ţări care au fost adăugate recent pe lista Regatului Unit sunt Franţa, Spania, Belgia şi Olanda.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat săptămână trecută că ţările ar trebui să răspundă crizei create de pandemie prin suprimarea constantă a virusului, urmând exemplul unor state precum Noua Zeelandă sau Vietnam.

„Dacă vom suprima în mod eficient virusul, vom putea redeschide societatea în condiţii de siguranţă.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO