Business Internaţional

OMS examinează acuzaţiile potrivit cărora un oficial a divulgat date confidenţiale despre vaccinuri

OMS examinează acuzaţiile potrivit cărora un oficial a...

Autor: Gabriel Negreanu

29.01.2022, 07:14 46

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că analizează acuzaţiile potrivit cărora un director regional din Asia a divulgat date sensibile despre vaccinuri către Japonia, acuzaţii pe care oficialul le neagă.

OMS a precizat, într-o declaraţie pentru Reuters, că "este la curent cu acuzaţiile şi ia toate măsurile adecvate", în urma dezvăluri făcute de Associated Press.

Takeshi Kasai, directorul regiunii Pacificului de Vest, cu sediul la Manila, a recunoscut că a fost "dur cu personalul", dar a respins acuzaţiile de rasism sau că ar fi împărtăşit informaţii confidenţiale cu Japonia.

Ministerul japonez al Sănătăţii şi cel al Afacerilor Externe nu au comentat presupusele scurgeri de date despre vaccinuri.

AP a relatat joi că acuzaţiile au fost prezentate într-o plângere internă depusă în octombrie şi într-un e-mail de săptămâna trecută, trimis de "personalul îngrijorat al OMS" către conducerea sa superioară.

Kasai, un medic din Japonia care a lucrat mai mult de 15 ani la OMS, a fost acuzat că a dat date confidenţiale către guvernului japonez pentru a-l ajuta să obţină favoruri diplomatice din donaţiile de vaccin COVID-19 câtre alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO