Business Internaţional

OMS lansează o previziune sumbră: Amploarea pierderilor provocate de cutremur nu va fi cunoscută curând

OMS lansează o previziune sumbră: Amploarea pierderilor...

Autor: Petru Mazilu

08.02.2023, 11:24 63

Amploarea pierderilor provocate de cutremurul din Turcia nu va fi cunoscută decât peste o perioadă lungă de timp, susţine reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Amploarea pierderilor din Turcia şi Siria nu va fi cunoscută pentru „o perioadă destul de lungă de timp", a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris.

„Fiecare dezastru este diferit (...) Nu vom şti cu adevărat amploarea acestor pierderi pentru o perioadă de timp. Iar lucrul important este să prevenim ca oamenii care au fost răniţi sau afectaţi de acest lucru să nu moară şi ei", a declarat Margaret Harris pentru Sky News.

Harris a povestit că echipa sa a văzut un copil care s-a născut sub dărâmături.

„În următoarele zile se vor naşte bebeluşi la oameni care se adăpostesc în maşini, care se aflau în situaţii disperate (...) Sunt oameni care au boli cronice. Oameni care sunt diabetici şi trebuie să îşi ia tratamentul sau oameni care au hipertensiune şi stresul poate duce la un atac de cord. Aşadar, toate aceste servicii de sănătate trebuie să fie furnizate cât mai repede”, a adăugat purtătorul de cuvânt al OMS.

În Turcia intervin zeci de echipe străine din numeroase ţări, inclusiv din România. Este vorba despre echipe medicale şi de căutare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO