Business Internaţional

OMS vine cu o nouă serie de recomandări în privinţa măştilor de protecţie. Ce trebuie să ştiţi

OMS vine cu o nouă serie de recomandări în privinţa...

Autor: Andreea Tobias

02.12.2020, 14:21 170

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă celor care locuiesc în zone unde se răspândeşte coronavirusul să poarte masca de protecţie în magazine, la serviciu şi în şcolile neaerisite bine.

Persoanele care locuiesc în zone în care COVID-19 se răspândeşte ar trebui să poarte întotdeauna măşti în magazine, locuri de muncă şi în şcolile care nu au aerisire adecvată, a declarat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Dacă nu pot menţine distanţa fizică de cel puţin un metru, persoanele din locaţii interioare - inclusiv copii cu vârsta peste 12 ani - ar trebui, de asemenea, să poarte măştile, chiar dacă spaţiile sunt bine ventilate.

De asemenea, oamenii ar trebui să poarte măşti în aer liber dacă nu se poate menţine distanţa fizică.

Conform Reuters, purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, a declarat că recomandările se numără printre cele mai mari modificări.

„În interior, cu excepţia cazului în care ventilaţia a fost evaluată ca fiind adecvată, OMS recomandă publicului larg să poarte o mască non-medicală, indiferent dacă se poate menţine o distanţă fizică de cel puţin 1 metru", a spus aceasta.

De asemenea, OMS recomandă purtarea „universală” a măştilor în unităţile de îngrijire medicală, inclusiv în cantină sau în zonele în care angajaţii din sănătate servesc cafeaua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO