Business Internaţional

Omul care a vândut Minecraft către Microsoft pentru 2,5 miliarde de dolari dezvăluie faţa neagră a succesului. ”Niciodată nu m-am simţit atât de izolat. Este fără speranţă”

19.09.2015, 11:25 4194

Visul multor antreprenori care pornesc un business de la zero este să facă ceva ce oamenii iubesc şi eventual să devină bogaţi, vânzând apoi companiile pe miliarde de dolari.

Dar ce urmează după? Ar putea fi un sentiment de izolare şi de lipsă de speranţă după renunţarea la business-ul pe care l-au clădit de la zero.

Una dintre ultimele victime ale acestui fenomen este fondatorul Minecraft, Markus Persson, care dezvăluie cum se simte într-o serie de mesaje pe Twitter.

“Niciodată nu m-am simţit mai izolat”, a spus Markus Persson, fondatorul Minecraft, la un an de la vânzarea companiei, scrie Business Insider. Microsoft a cumpărat Minecraft în urmă cu un an şi a plătit pentru joc 2 miliarde şi jumătate de dolari.

După marea vânzare, Persson şi-a cumpărat o vilă de 70 de milioane de dolari. Printre altele, vila are un întreg perete cu diverse recipiente pline cu bomboane.

Fondatorul Minecraft este cunoscut pentru petrecerile extravagante pe care le organiza în vila sa.

Totuşi, el scrie că „problema cu a avea tot ce îţi doreşti este că rămâi fără motive să continui să încerci, iar interacţiunea umană devine aproape imposibilă din cauza diferenţelor sociale”.

”Când am vândut compania, cel mai mult am încercat să avem grijă ca angajaţii să fie recompensaţi cum trebuie. Totuşi, toţi mă urăsc acum”, a adăugat el.                         

“Să merg în Ibiza cu o grămadă de prieteni şi să petrec cu celebrităţi, să pot face tot ce vreau, dar niciodată nu m-am simţit mai singur de atât”, a postat Persson pe contul său de Twitter.

“În Suedia, îmi aşteptam prietenii şi familia să iasă de la muncă ca să îmi petrec timpul cu ei, dar eu stăteam şi îmi priveam reflexia în monitor. Reuşisem să intru într-o relaţie, însă fata s-a speriat de mine şi de stilul meu de viaţă şi a ales o persoană ”normală” în locul meu”, continua Persson seria de Tweeturi.
                                       

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO