Business Internaţional

Omul care l-a făcut preşedinte pe Donald Trump se predă: Steve Bannon demisionează din funcţia de director general al publicaţiei Breitbart News

Omul care l-a făcut preşedinte pe Donald Trump se...

Autor: Teodora Marinescu

10.01.2018, 02:48 153

Steve Bannon, fost consilier prezidenţial pentru Strategii Politice, a demisionat, marţi, din funcţia de director al publicaţiei Breitbart News, în urma disputei cu Casa Albă, generată de aczaţiile aduse la adresa preşedintelui Donald Trump şi a fiului acestuia, relatează cotidianul The Guardian.

Criticile lui Bannon la adresa lui preşedintelui au fost publicate în noua carte a lui Michael Wolff, "Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Donald Trump", ceea ce a dus la declanşarea unei dispute cu Administraţia de la Washington.

Acesta l-a acuzat pe Donald Trump Jr, fiul preşedintelui, că întrevederile cu oficialii ruşi reprezintă "un act de trădare".

Într-o declaraţie făcută săptămâna trecută, Donald Trump a afirmat că: "Steve Bannon nu are nimic de a face cu mine, sau cu preşedinţia mea. Când a fost concediat nu şi-a pierdut doar funcţia, ci şi minţile".

Charles Harder, avocatul personal al lui Donald Trump, a declarat joi că va încerca să obţină o decizie judiciară de blocare a publicării cărţii "Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Donald Trump", însă nu a avut succes.

Secretarul Presei de la Casa Albă, Sarah Sanders, a sugerat publicaţiei de dreapta Breitbart News că ar trebui să ia în considerare înlăturarea lui Steve Bannon.

Marţi, pe site-ul Breitbart.com, a fost publicat un anunţ în care era menţionat fapul că Bannon a părăsit conducerea site-ului Breitbart News, pe care acesta o deţinea încă din anul 2012.

"Sunt mândru de ce a reuşit echipa Breitbart să realizeze într-o perioadă atât de scurtă construind o nouă platformă la nivel mondial", a declarat Steve Bannon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO