Business Internaţional

ONU: peste 1.100 de civili au murit în Ucraina în timpul războiului

ONU: peste 1.100 de civili au murit în Ucraina în...

Autor: Petru Mazilu

27.03.2022, 19:06 39

Bilanţul civililor ucraineni a ajuns la 1.119 morţi, anunţă ONU. Aproximativ o sută de victime sunt copii.

Biroul ONU pentru drepturile omului a anunţat că au fost ucişi 1.119 civili şi 1.790 de răniţi de când Rusia şi-a început atacul asupra Ucrainei.

Aproximativ 15 fete şi 32 de băieţi, precum şi alţi 52 de copii despre care nu există foarte multe informaţii, se numără printre morţi, a precizat ONU într-un comunicat. Statistica vizează perioada cuprinsă între momentul începerii războiului, pe 24 februarie, şi miezul nopţii, pe 26 martie.

ONU mai spune că este de aşteptat ca numărul real al victimelor să fie mult mai mare, rapoartele fiind întârziate în unele regiuni în care se desfăşoară ostilităţi intense. De asemenea, numeroase rapoarte necesită o confirmare.

ONU a precizat că oamenii au fost răniţi sau au murit în special în jurul oraşului asediat Mariupol, precum şi în Volnovakha în regiunea Doneţk, Izium în regiunea Harkov, Popasna şi Rubizhne în regiunea Luhansk şi Trostianets în regiunea Sumî.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO