Business Internaţional

Operaţiuni antiteroriste în Germania:Şase sirieni care planificau atacuri teroriste au fost arestaţi

Operaţiuni antiteroriste în Germania:Şase sirieni care...

Autor: Marian Avram, Mediafax

21.11.2017, 13:04 951

Suspecţii au vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani. Aceştia au fost arestaţi în urma unor raiduri de amploare efectuate în oraşele Hanovra, Kassel, Essen şi Leipzig, potrivit Procuraturii din Frankfurt.

Aproximativ 500 de poliţişti au participat la această operaţiune, iar aceştia au efectuat percheziţii în opt apartamente.

Autorităţile au afirmat că patru dintre cei reţinuţi au ajuns în Germania în decembrie 2015, iar ceilalţi doi un an mai târziu. Toţi cei şase sirieni au cerut azil în Germania, însă procurorii nu au precizat dacă le-au fost aprobate cererile de azil.

”Cei şase sirieni sunt suspectaţi că ar fi membri ai organizaţiei teroriste care îşi spune Stat Islamic. Ei sunt acuzaţi că planificau atacuri asupra pieţelor publice din Germania, unde urmau să folosească arme sau materiale explozive”, au declarat procurorii.

La începutul acestei luni, un alt sirian a fost arestat pentru că plănuia să comită atacuri cu bombă pe teritoriul german.

Această operaţiune antiteroristă vine cu o lună înaintea marcării unui an de la atacul ce a avut loc la Berlin, când un tunisian a intrat cu un camion în mulţimea aflată la târgul de Crăciun din capitala Germaniei, omorând 12 oameni.

Autorităţile au anunţat că anul acesta vor fi amplasate bariere de beton în apropierea târgurilor de Crăciun şi a pieţelor aglomerate, pentru a evita un eveniment tragic precum cel din urmă cu un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO