Business Internaţional

Operatorii telecom francezi Orange şi Bouygues negociază o posibilă fuziune

Operatorii telecom francezi Orange şi Bouygues...

Autor: Marius Oncu

05.01.2016, 14:15 279

Negocierile nu au o limită în ceea ce priveşte timpul şi, de asemenea, nu există în prezent un angajament al părţilor pentru un anume rezultat al discuţiilor, potrivit unui comunicat al Orange.

Într-un comunicat separat, Bouygues a informat că a semnat cu Orange un acord de confidenţialitate referitor la negocieri.

O sursă apropiată situaţiei a declarat pentru Reuters, în luna decembrie, că directorul general al Orange, Stephane Richard, a menţionat, în discuţii cu board-ul şi comitetul executiv, noi discuţii cu Bouygues referitoare la viitorul diviziei telecom a companiei franceze.

O tranzacţie ar reduce numărul de operatori telecom din Franţa de la patru, în prezent, la trei.

Companiile telecom din Franţa duc un război al preţurilor începând din 2012, când pe piaţă a intrat operatorul low-cost Iliad. În acest context au apărut, sporadic, informaţii privind posibile fuziuni.

Bouygues a refuzat, în luna iunie, o ofertă de 10 miliarde de euro pentru divizia telecom din partea Altice, acţionarul majoritar al Numericable-SFR.

Săptămânalul Le Journal du Dimanche a scris că Orange vizează achiziţia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro, numerar şi acţiuni. Astfel, propunerea prevede ca Bouygues să primească o participaţie de 15% la Orange, evaluată la 8 miliarde de euro, şi restul până la 10 miliarde de euro în numerar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO