Business Internaţional

Operatorul aerian Qantas se aşteaptă ca profiturile industriei să explodeze, depăşind nivelul de dinaintea pandemiei. „Aceasta este o afacere diferită structural faţă de epoca de dinaintea Covid, operând pe nişte pieţe care s-au schimbat”

Operatorul aerian Qantas se aşteaptă ca profiturile...

Autor: Valeriu Dănilă

30.05.2023, 14:28 92

Operatorul aerian Qantas, compania naţională a Australiei, a declarat că zborurile internaţionale vor fi de cel puţin două ori mai profitabile în era post-Covid, datorită zborurilor directe şi reducerilor masive de costuri din timpul pandemiei, scrie Bloomberg.

„Aceasta este o afacere diferită structural faţă de epoca de dinaintea Covid, operând pe nişte pieţe care s-au schimbat”, a declarat CEO-ul Alan Joyce, în faţa investitorilor.

Prognoza pentru un profit mai mare sugerează că tarifele vor continua să crească, în special la zborurile operate extern. Perspectiva optimistă reflectă o industrie care a fost forţată să devină mai eficientă pentru a face faţă crizei Covid, o resetare care acum îmbogăţeşte investitorii.

Compania a dat o comandă pentru o flotă în valoare de miliarde de dolari în 2021, Qantas putând să folosească aproximativ 300 de avione Airbus noi. Operatorul aerian îşi propune să aibă zboruri non-stop Sydney-Londra şi Sydney-New York până la sfârşitul anului 2025.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO