Business Internaţional

Operele de artă care au fost salvate din Catedrala Notre-Dame vor fi transferate la Muzeul Luvru

Operele de artă care au fost salvate din Catedrala...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

16.04.2019, 17:01 100

Operele de artă salvate din incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame vor fi transferate la Muzeul Luvru din Paris, a declarat ministrul francez al Culturii, Franck Riester, potrivit Reuters.

Angajaţii departamentului de pompieri, ai Ministerului Culturii şi ai primăriei pariziene au depus eforturi pentru a salva operele de artă care se aflau în catedrală.

Printre acestea se numără relicve precum coroana cu spini a lui Iisus Cristos, care a fost iniţial mutată în primărie şi care urmează să fie transferată, alături de alte opere de artă, la Muzeul Luvru, a mai spus ministrul.

Incendiul produs luni seară la Catedrala Notre-Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident, neexistând probe că ar fi fost provocat intenţionat, a declarat, marţi, procurorul oraşului Paris, Remy Heitz, care a adăugat că 50 de oameni lucrează la o anchetă "lungă" şi "complexă" privind cauzele dezastrului.

Brigada de pompieri din Paris a anunţat, marţi, că incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins, după nouă ore. Incendiul a izbucnit luni, la 18.50 (ora locală) şi 400 de pompieri s-au ocupat de stingerea flăcărilor.

Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că a fost salvată în întregime structura edificiului.

De asemenea, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO