Business Internaţional

Oportunităţile unui selloff: Un investitor a cumpărat 150 mil. dolari în Bitcoin pe fondul prăbuşirii din ultimele zile şi a ajuns la un portofoliu de 6 mld. dolari

Scăderile au fost stimulate de varianta Omicron a coronavirusului şi zvonurile privind schimbarea politicilor monetare de către banca centrală a SUA

Scăderile au fost stimulate de varianta Omicron a coronavirusului şi zvonurile privind schimbarea politicilor monetare de către banca centrală a SUA

Autor: Eduard Ivanovici

09.12.2021, 14:44 1053

Un mare deţinător de criptomonede a cumpărat milioane de dolari în Bitcoin în urma prăbuşirii de weekend-ul trecut, când monedă a scăzut cu aproape 30% la mai puţin de 50.000 de dolari, scrie The Independent, citat de Business Insider.

Al treilea cel mai mare deţinător de Bitcoin la nivel mondial a cumpărat peste 150 de milioane de dolari în Bitcoin, achiziţionând peste 3.000 de monede virtuale în ultimele zile, reiese dintr-un raport al BitInfoCharts, un serviciu de monitorizare blockchain.

Portofoliul investitorului anonim ajunge la 5,9 miliarde de dolari odată cu noile achiziţii. Adresa crypto a titularului arată că primele activităţi de acest fel au început în februarie 2019, când Bitcoinul se tranzacţiona la 3.000 de dolari, ceea ce înseamnă că investitorul înregistrează un profit de aproximativ 3,4 miliarde de dolari.

La ora publicării ştiri, Bitcoinul creştea cu 1% la 49.333 de dolari, potrivit datelor agregate de CoinDesk. Sâmbătă, preţul monedei a scăzut cu 27% la sub 42.000 de dolari, ca parte a unui selloff la nivelul întregii industrii crypto.

Analiştii spun că scăderile au fost alimentate de o serie de temeri, precum varianta Omicron a coronavirusului şi şansele ca banca centrală a Statelor Unite să înăsprească politicile monetare.

De asemenea, analiştii cred că declinul a fost exacerbat de structura pieţei crypto, de vreme ce mulţi investitori folosesc derivate şi bani împrumutaţi.

De exemplu, contractele pentru diferenţă (CFD) Bitcoin nu implică deţinerea propriu-zisă a activului, ci facilitează specularea mişcărilor preţului. Aşadar, utilizatorii pot vinde în lipsă (short selling) şi pot beneficia de aşa-numitul efect de levier, care permite mobilizarea unui anumit procent din valoarea tranzacţiei, nu suma totală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO